Toer de Geuze At Home Live Sessions starten zaterdag

Op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021 is er zoals reeds werd aangekondigd in het Pajottenland en de Zennevallei geen fysieke openbrouwerijendag. De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL), Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen organiseren dit weekend echter de ‘Toer de Geuze At Home Live Sessions’. Tijdens een livestreamingevenement zal Breandán Kearney, bierauteur en hoofdredacteur van de Engelstalige website Belgian Smaak, alle HORAL-brouwers en -stekers coronaproof interviewen. Intussen staan er op de Toer de Geuze-website al heel wat video’s online die in lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen werden opgenomen.

Tijdens de Live Sessions zullen brouwers en stekers vragen beantwoorden van geuzeliefhebbers wereldwijd. Ook de Megablend en het thema biergastronomie komen aan bod. Om een zo groot mogelijk internationaal publiek aan te spreken, vinden de gesprekken in het Engels plaats. De ‘Toer de Geuze At Home Live Sessions’ kunnen gevolgd worden via www.toerdegeuze.be.

 

Megablend
Aanstaande vrijdag stelt HORAL de Megablend 2021 voor. HORAL-voorzitter Gert Christiaens: “Sinds 2009 wordt ter gelegenheid van de Toer de Geuze telkens een speciale Oude Geuze gestoken. De HORAL Megablend 2021 is nu al een unicum want voor het eerst stelden alle HORAL-leden lambiek ter beschikking. Vanaf 3 mei zullen de flessen van deze Limited Edition ook verkrijgbaar zijn bij de gespecialiseerde drankenhandels.”

 

Programma Toer de Geuze At Home Live Sessions

Zaterdag 1 mei 2021

15:00 - 15:15      Welkomstwoord door Gert Christiaens, voorzitter van HORAL.

15:30 - 16:00     Interview met Bruno Reinders (Mort Subite)

16:15 - 16:45      Interview met Thomas Vandelanotte (Timmermans)

17:00 - 17:30      Foodpairingsessie met sommelier Andy de Brouwer van restaurant Les Eleveurs en Vloei-Bar (winnaar Lambic Award 2020)

17:45 - 18:15       Interview met Dirk en Geert Lindemans (Lindemans)

18:30 - 19:00     Interview met Jo Panneels (Lambiek Fabriek)

19:15 - 19:45      Interview met Gert Christiaens (Oud Beersel)

20:00 - 20:30    Gesprek met Frank Boon over de HORAL Megablend 2021

 

Zondag 2 mei 2021

15:00 - 15:15      Welkomstwoord door Gert Christiaens, voorzitter van HORAL.

15:30 - 16:00     Interview met Sidy Hanssens en John Matthijs (Hanssens Artisanaal)

16:15 - 16:45      Interview met Karel en Jos Boon (Boon)

17:00 - 17:30      Foodpairingsessie met sommelier Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten (winnaar Lambic Award 2020)

17:45 - 18:15       Interview met Pierre Tilquin (Tilquin)

18:30 - 19:00     Interview met Karel Goddeau (De Oude Cam)

19:15 - 19:45      Interview met Pauwel Raes (De Troch)

20:00 - 20:15     Bekendmaking van de winnaar van het Toer de Geuze-weekend in 2022 door Gunther Coppens, gedeputeerde Toerisme van de provincie Vlaams-Brabant, en afsluitingssessie met Gert Christiaens, voorzitter van HORAL.

 

Omtrent de Toer de Geuze
De Toer de Geuze is een groot publieksevenement dat het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper zet. De eerste editie werd georganiseerd in 1997. Sindsdien komen om de twee jaar bierliefhebbers uit eigen land maar ook uit alle hoeken van de wereld naar de streek tussen Zenne en Dender om kennis te maken met de eeuwenoude traditie van spontane gistingsbieren. Mettertijd groeide de Toer de Geuze uit tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. De interesse vanwege het publiek werd zelfs zo groot dat vier jaar geleden werd beslist om er een tweedaagse van te maken.

Omtrent de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren
HORAL werd opgericht in 1997, het jaar waarin de eerste Toer de Geuze plaatsvond. Het hoofddoel van de vereniging is de promotie en de bescherming van ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek. De vzw neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren. De vzw verenigt het gros van de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. Tien producenten zijn lid van de Hoge Raad: Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans.
www.horal.be

Omtrent Toerisme Vlaanderen
Als officiële organisatie van de Vlaamse overheid verzorgt Toerisme Vlaanderen de promotie van de toeristische bestemming Vlaanderen in het buitenland. We doen dat onder meer rond het thema culinair, waarin bierbeleving een centrale rol speelt. Toerisme Vlaanderen wil de positieve kracht van toerisme versterken, zodat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming ten bate van de plek, zijn bewoners, ondernemers en bezoekers.

 

Bericht aan de redactie: beeldmateriaal kan gedownload worden via deze link

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HORAL

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) werd opgericht in 1997. De vzw verenigt bijna alle lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. De brouwersvereniging promoot ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek, en neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren.