Lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen zetten tijdens eerste weekend van mei hun deuren open

Lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen zetten tijdens eerste weekend van mei hun deuren open

Ticketverkoop voor Toer de Geuze-bussen is van start gegaan

Sedert 1997 organiseert de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) om de twee jaar de Toer de Geuze. Dit opendeurweekend is intussen uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Zes bedrijven (Boon, De Troch, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans) en het bezoekerscentrum De Lambiek kunnen zowel op zaterdag 4 als zondag 5 mei bezocht worden. Op zondag 5 mei zetten ook De Cam, Hanssens en Mort Subite hun deuren open.

De toegang tot alle deelnemende bedrijven en bezoekerscentrum De Lambiek is volledig gratis. Er hoeft nergens gereserveerd te worden om een bezoek te brengen aan de brouwinstallaties en opslagplaatsen. 

De Toer de Geuze kan met eigen vervoer (auto, fiets,...) gedaan worden of met één van de 20 autocars die de Hoge Raad inlegt. Wie graag een plaats reserveert op de HORAL-bussen, wacht best niet te lang want bij vorige edities liep het altijd storm. Bustickets kunnen gereserveerd worden via www.toerdegeuze.be

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) werd opgericht in 1997. De vzw verenigt bijna alle lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. De brouwersvereniging promoot ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder oude geuze en oude kriek, en neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren.

 

Deelnemende brouwerijen en stekerijen:

  • Boon: Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek
  • De Cam*: Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
  • De Troch: Langestraat 20, 1741 Wambeek
  • Hanssens *: Vroenenbosstraat 15/1, 1653 Dworp
  • Lindemans: Lennikse Baan 1479, 1602 Vlezenbeek
  • Mort Subite*: Lierput 1, 1730 Asse
  • Oud Beersel: Laarheidestraat 230, 1650 Beersel
  • Tilquin: Chaussée Maïeur Habils 110, 1430 Bierghes
  • Timmermans: Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek
  • + bezoekerscentrum De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg (Beersel).

* Enkel open op zondag 5 mei 2019.

Contacteer ons
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over HORAL

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) werd opgericht in 1997. De vzw verenigt bijna alle lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. De brouwersvereniging promoot ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek, en neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren.